Mozgásra fel!

aerobik

A mai modern, interaktív világban mindenki hozzá van szokva ahhoz, hogy a kommunikáció lecsökkent egy bizonyos virtuális szintre – facebook, viber, whatsapp és hasonló applikációkra. A nagy hajszában, rohanásban elfeledkezünk arról, hogy milyen jó kicsit pihenni is. Őszintén, most nem a TV nézésre gondolok vagy a számítógép előtti ücsörgésre. Számomra a mozgás a legjobb lazítás, megkönnyebbülés és kikapcsolódás. Ehhez persze hozzátartozik a jó társaság és a kiváló hangulat is.

Szerintem sokan nem is tudják, hogy erre van lehetőség a mi kis falunkban, Pereden is. Egy ügyes, talpra esett fitnessz tanár az alapja az egész tornának. Hozzánk Lencse Erika a szomszéd faluból, Deákiról jár. Elképesztően jók az órai. Szétmozgatjuk minden porcikánkat,  és olyan gyorsan elszáll az a 60 perc (néha több is), hogy hihetetlen. Nagyon szeretem ezeket a pillanatokat, szinte szomorú vagyok, mikor valami közbe jön, és ki kell hagynom az aerobikot. Erikának sok éves tapasztalata és munkája van ezekben az órákban. Szívvel, lélekkel csinálja. Épp ez az egyik legnagyobb ajándék, hogy ilyet átélhetünk. Mindig mosollyal és vidámsággal vár minket. Elég jó kis csapat alakult már ki, de szerintem sosem elég. Épp ezért gondoltam, hogy megosztom a gondolataimat – hátha más is szeretne velünk mozogni, és gyarapodna a mi kis mozgásban lévő társaságunk.

És hogy kicsit dicsekedjek is: március elején egészen tizenketten a mi kis „szerény” csoportunkból elmentünk egy 3 órás aerobikra Dunaszerdahelyre, ahol Rubint Rékával és Norbival mozogtunk. Hála a mi Erikánknak jól bírtuk az iramot, és büszkék lehetünk magunkra, mert megcsináltuk!

A torna nem csak a testet (nekem a hátgerincemnek nagyon jót tett), hanem a lelkünket is megmozgatja. A mozgás utáni megkönnyebbülés segít abban, hogy az egész napi rohanást, stresszt kicsit elfelejtsük és lazítsunk.

Akinek esetleg megtetszett az aerobik pozitív oldala, és kedvet kapott a tornára, tartson velünk! Csatlakozni lehet minden kedden a peredi tornateremben este 18.30 – tól.

Hidd el, nem fogsz csalódni!

(Szekeres Judit)Kovács Zoltán

Egész nevén Kovács Zoltán. 1977-ben született, a nyitrai Mezőgazdasági Egyetemen tanult. Szabadidejében a pered.info-t szerkeszti.