Itt tilos lesz a parkolás! Rendben, de akkor hogyan tovább?

IMG_20170701_193430790_HDR

Ezek a képek szombaton este fél nyolckor készültek. Nem tudom, a Lackónál milyen rendezvény volt, de tény, hogy napokon belül az út túloldalán autók nem állhatnak.

A testület júniusi ülésén tárgyalta azt a beadványt, amiben több környékbeli lakos tiltakozott az miatt,  akadályozva vannak abban, hogy a saját tulajdonukhoz hozzáférjenek,  mert a bejárókat elállják az idegen kocsik. Az építésügyi bizottság meglátása szerint ide bicikliutat kell építeni, ez lehetetlenné teszi a parkolást. Viszont ennek a kivitelezése a költségvetésben nem szerepel, így ideiglenesen marad a megállni tilos tábla kihelyezése. Mozoli a tábla kihelyezésével kapcsolatban aggályát fejezte ki, mert újabb lehetőség keletkezik arra, hogy a peredieket büntessék. Szerinte a bicikliút mielőbbi megépítését kell szorgalmazni, ezért már jövőre megépítené.

Mint a képből is látni, a környék tele volt. A Lackó előtt érkezésemkor 1 szabad hely volt, távozásomkor kettő. Világos, hogy autóból a tiltás után sem lesz kevesebb, de akkor hova menjenek? Elállják az út másik oldalát? Kérdés, hogy a testület foltoz vagy szeretne komplex megoldást találni?

IMG_20170701_193503949_HDR

 

Emlékeztettem őket arra, hogy ettől kevesebb autó nem lesz, ezért javasoltam, hogy ezen, a világháborús szobor előtti részen világosan jelöljenek ki egy parkolót, mert amúgy is vesznek táblákat, akkor még egy belefér. A javaslatot elutasították. Tény, hogy ez sem ideális, mert elég életidegen, hogy bárki  a Lackótól eddig tolja az úton a bevásárlókocsiját, de más hely jelenleg nincs.

IMG_20170701_193559708_HDR

A tér 1998-as átadása óta a „belvárosban“ radikális változás nem történt, és koncepció sincs arra, hogy milyen legyen. A legutolsó beavatkozás alkalmával, amikor is a kultúrház és a templom közötti járdát újították fel, nem gondoltak fejlesztésekre, mint egy bicikliút kialakítása.  Kimondottan látványos, hogy a testület gyakran csak az események után fut. Ilyen volt a cukrászda előtti parkoló ügye vagy az új Lackó üzletközpont előtti parkoló körüli mizéria. Ebben az esetben egy határozat is született arról, hogy amíg a tulajdonos nem változtat a járdán, illetve nem teszi egy szintbe a többi résszel, addig nem kaphat engedélyt. Erről a választások után mindenki „megfeledkezett“, így gond nélkül kinyithatott, ezt többé senki nem firtatta a hivatalon. Talán csak a cipőüzlet előtti parkoló nem okozott gondot. Ott folyamatos volt az egyeztetés.

Viszont a templom környéke- főleg a régi óvoda előtti rész-  esős, nyirkos időben nem éppen a falu büszkesége.  Egy idegennek azonnal világos, hogy a központ inkább a balkáni típusú építkezés területe, mint egy egységes koncepció része. Pár méteres szakaszon minőségben, kivitelezésben teljesen eltérő parkolók épültek.

Pered változik. A biciklit felváltotta az autó. Ma már egy hétköznap esti misén is lassan több a kocsi, mint a bicikli, ami azért pár évvel ezelőtt is elképzelhetetlen lett volna. A központ erre a változásra nincs felkészülve, még mindig a békebeli arculatát nyújtja, bár a különböző parkolók miatt elég sebhelyes. Ideje lenne kitalálni, hogy a főutcánk milyen legyen pár év múlva.



Kovács Zoltán

Egész nevén Kovács Zoltán. 1977-ben született, a nyitrai Mezőgazdasági Egyetemen tanult. Szabadidejében a pered.info-t szerkeszti.