Újra itt az adventi program- most már tényleg együtt

23798171_1829883657023696_280748759_o

Idén is folytatódik az adventi programsorozat, bár a megszokott négy helyett, most csak három vasárnap lesz program.  Ennek csak egyetlen oka van, hogy az utolsó adventi vasárnap december 24-ére esik.

Malý Mónika elmondta, hogy a polgármester kezdeményezésére idén minden peredi szervezet együtt valósítja meg a rendezvényt. Nem lesz különcködés, de az egyes vasárnapokért mindig más szervezet lesz felelős.  December 3-án és december 17-én a Campus szervezi a programot, december 10-én a Csemadok. A szórólapon is ott az összes szervezet és támogató.

A Campus idén a a kisebbségi kormánybiztos hivatalától és a Peikkotól is kapott pénzt, ezért nagyobb koncerttel készültek. Az első vasárnap a szokásos forgatókönyv után a tavaly nagy sikert aratott For You ad koncertet.

December 17-én a kirakodóvásár, Ringató, gyerekjátékok várja az érdeklődőket. Az adventi program zárasaként a magyarországi Ferenczi György és  a Rackajam ad koncertet. Gondolom, hogy perediek többségének nem annyira ismerős, de népszerű koncertzenekar, amúgy meg youtube legyen a barátod.

A Csemadok rendezvénye a hagyományos Jónak lenni jó! jótékonysági  műsor lesz. A fellépők között a peredi együttesek szerepelnek, majd ezt követően mulatós műsor tv- felvétele lesz, de ide időben kell jegyet szerezni, mert max. 80 helyet biztosítanak.Kovács Zoltán

Egész nevén Kovács Zoltán. 1977-ben született, a nyitrai Mezőgazdasági Egyetemen tanult. Szabadidejében a pered.info-t szerkeszti.