A szlovák ovis szülők is mulatnak

IMG_20171125_195224275

Pereden már jó pár hete tart a báli szezon. Ha jól emlékszem, a magyar óvoda szülői szövetsége kezdte, majd jött a horgászbál, szombaton este pedig a szlovák ovisok is retró diszkót rendeztek.

Én még a rendezvény előtt érkeztem, úgyhogy a képeken nagy a rend, a szervezők pedig serénykednek a kezdés előtt. Az előkészületekről az ötletgazdát, Sárkány Ingridet és a szülői közösség elnökét, Balogh Ritát kérdeztem.

IMG_20171125_195157694

Elmondták, hogy ez  most már a harmadik ovis esemény.  A megfogalmazás nem véletlen, mert tavaly börzét tartottak. A bevételt mindig az óvoda fejlesztésére használják. Az első évben kis asztalokat és székeket vásároltak. A második évi bevételből az előtér teljes felújítását végezték el és a nagyosztályban is volt rekonstrukció. Idén pedig a játszótér felújítására költenék.

Erre pedig megvan minden lehetőség, ugyanis a rendezvényre a kezdésig 150 jegyet adtak el, de több jelentkező is volt és az ismerősöket nem is számították. Ugyan tartottak attól, hogy lesz-e érdeklődés, de szerencsére ilyen veszély nem volt. Ők kimondottan könnyed buliban gondolkodtak. Nem akartak bált, sem vacsorát, mert azzal gond van és olyan szponzor nincs, aki ezt állná.

Balogh Rita elmondta, hogy a szülői szövetségben nagyon jó az együttműködés, most is a rendezvény szervezésében mindenki részt vett. Viszont fájlalja, hogy a szülők közül csak páran jöttek segíteni.

IMG_20171125_195259035

Arra kérdésemre, hogy ez mennyire munka és mennyire szórakozás Sárkány Ingrid elmondta, hogy nagyon szereti ezt csinálni és szórakozásnak veszi. Szerinte szükség van az ilyen „riflés akciókra“, ahova a fiatalok is szívesen eljárnak.  Úgy látja, hogy a faluban relatív sok bál van, de kevés a fiataloknak is szóló buli. Ha a buli jól fog sikerülni, akkor a jövőben is szívesen vállalja a szervezést.

IMG_20171125_195236412Kovács Zoltán

Egész nevén Kovács Zoltán. 1977-ben született, a nyitrai Mezőgazdasági Egyetemen tanult. Szabadidejében a pered.info-t szerkeszti.