Darázs Róbert: Mindenki segítségével megtudjuk tartani csapatunkat az V. ligában!

20110131-sportevzaro

Bár nem értek a peredi focihoz, azt kell hogy mondjam, meglepődtem mennyien eljöttek a sport évzáróra. Úgy gondoltam, hogy az eredménytelenség a drukkerek fásultságában is megmutatkozik, de pozitívan csalódtam. Persze minden relatív, mert ha csak ennyi ember menne ki a meccsre, az igencsak elveszne a tribűnön. Mindenesetre idén a rajongók részéről is jobb és tárgyilagosabb felszólalások voltak.

Borsányi Gyula a hagyományokhoz híven összefoglalta csapataink tevékenységét. Miután TomiKroos pár hónapja írt az eredményekről, így a beszámoló egyéb részleteiről írok. A sportklub elnöke elmondta, hogy az önkormányzat 32 ezer euróval támogatja a sportpálya működését valamint a játékosok utaztatást, és következő 13 770 euróval magát a sportklubot. Sajnos ez sem volt elég a sikeres focihoz. Megjegyezte, hogy tavaly kevés volt a szponzor , ezért kérte a vállalkozókat, hogy támogassák a focit. Ugyanakkor megköszönte a szurkolóknak, hogy kitartottak a csapat mellett.

Természetesen a csapatokról is beszámolt . Az „A“ csapat utolsó helyét „nehéznek, de nem reménytelennek“ minősítette. Bízik abban, hogy a csapat az otthoni mérkőzéseket megnyeri és kintről is elhoz pár pontot, így elkerüljük a kiesést. Az ifi csapatról megjegyezte, hogy kevés a játékos. Meglátása szerint a fiatalok az edzés helyett a csavargást választják. A kölyökcsapat esetében az edzőváltást emelte ki.

Darázs Róbert beszámolt az felnőttcsapatnál végzett munkájáról. Miután csak november 1-től edző, úgy látta, hogy nincs mit nagyon mondania és szerinte az előző trénernek illene beszámolót tartania. Jurás Gábor megjegyezte, hogy inkább a jövőről beszéljen.

Darázs Róbert elmondta, hogy nem mondott azonnal igent. Feltételként szabta meg, hogy hazajön az összes játékos és a csapatvezetőt ő választja meg. A csapat kondícióját és a játékosok edzésen való részvételét „gyérnek“ minősítette. Az általa kialakított csapatnak 26 tagja van és ebből 22-en perediek. Az elnökhöz hasonlóan ő is bízik abban, hogy a csapat nem esik ki, de ezt csak összefogással lehet elérni. Végén önkormányzatot is bírálta, mert ugyan minden segítséget megígértek, de még mindig nem csinálták meg az edzőpályát és a világítást.

Az ifi csapatról megtudtuk, hogy a felkészülés nem volt optimális és a csapat csak bukdácsolt. Ősszel a helyzet megváltozott, mert ügyes, dolgos fiatalok érkeztek.

Néma Dezső a kölyök csapatot azzal a tudattal vette át, hogy sok gyerek játszik benne, erre az első edzésen heten jelentek meg. Ennek az volt az oka, hogy a kilencedikesek az ifi csapatba kerültek. Azóta a helyzet sokat javult és sikeres csapatunk van. Továbbá megjegyezte, hogy pár évig „holt időszak“ fog következni, mert a 7. és a 8. osztályokban alig van jó focista, de az 5. évfolyamban sok tehetség van.

Vitában a felszólalók a tiszteséges szurkolásra buzdítottak és a focisták megbecsülésére. Az egyik felszólaló kérte, hogy a bírókat a pályán fogadja valaki. A vitában talán sikerült egy félreértést is tisztázni. A sport vezetése szeretné a ifi csapat mérkőzéseit szombatra tenni , erre egy felszólaló úgy reagált, hogy így a fiatalokat pár szülőn kívül senki sem fogja megnézni. A magyarázat erre az volt, hogy az „A“ csapatban szeretnének minél több fiatalt kipróbálni és az utaztatást is könnyebb megoldani.

U.I. Azóta tudtjuk, hogy az idei kezdés sikeres volt. Focistáink 2 hete megnyerték a Tibi-kupát. Gratula!

Kovács ZoltánEz is érdekelhet,,,