Telektó évzáró (2010)

telekto

Néhány éve a hagyományos szervezetek mellett a Telektó PT is évzárót tart. Pered legfiatalabb társasága valószínűleg egyben a legvérmesebb is. Az idei évre is sok elképzelésük van , de ez pénz és dolgos kéz kérdése. Minkettőből hiány van, de leginkább az önkéntesekből.

Herencsár Zsolt szerint fárasztó év után vannak. A halasítás, gyógyszerezés, brigádok, fesztiválok és a horgászversenyek lebonyolítása komoly feladatot rótt a tagokra, így nem csoda, hogy néhány vezetőségi tagnál „betelt a pohár“. A munka elvégzése még nehezebb lett volna, ha a gyerekek nem segítenek be. Végül mindenkinek megköszönte a segítséget.

Lelovics Tamás elmondta, hogy tavaly 14 brigádot tartottak, ebből kettőt a Vásártér körül. Hangsúlyozta, hogy a munkákból legnagyobb részben a gyerekek vették ki a részüket.

Zuzana Szarková beszámolt a pénzügyi helyzetről. A társulatnak a falutól kapott összeg mellett 4812 € bevétele volt és 4627 € kiadás. A kiadás legnagyobb részét (4189 €)a halasításra fordították.

Idén a szokásos majális, gyereknap és a 30 órás horgászverseny mellett újabb, izgalmas programokat terveznek. Az első horgászverseny áprilisban lesz, terveznek egy igazi falusi disznóvágást és októberben az első Telektó bált.

Az est végén kitüntették a legtöbbet segítő gyerekeket. A polgári társulás szabályzata szerint minden felnőtt tagnak 10 órát le kell dolgoznia , de ha jól emlékszem, ez a gyerekekre ez nem vonatkozik. Ennek ellenére a legtöbbet segítők gyerekek voltak( Pataky Dávid és Bálint ), akik 43 órát dolgoztak és a többiek sem sokkal maradtak le.

Ilyenkor rájövünk, hogy mennyire szeretünk általánosítani. Állandóan azt halljuk, hogy a gyerekek csak a számítógépek előtt ülnek, aztán ha jobban megnézzük a dolgokat rádöbbenünk, hogy a faluban a legnagyobb civil fejlesztés talán a gyerekek nélkül létre sem jöhetett volna. Tanulságos.

Kovács ZoltánEz is érdekelhet,,,