Aprók bálja

aprók bálja

Szerencsére idén a farsang eléggé hosszú volt ahhoz, hogy a különböző szervezeteknek, intézményeknek ne a böjtben kelljen megtartaniuk báljukat, mulatságukat, így a magyar ovi is igazi farsangi mulatságot rendezhetett a kultúrházban március 4-én.

A meghívó 15:00 órától hirdette a kezdést, amivel nem is késlekedtek: a királylányok, hófehérkék, tündérek, varázslók, pók és denevéremberek, manók, indiánok, matrózok, krokodilok és egyéb „állatok” és mindenféle fura szerzetek körülbelül negyed 4-kor ünnepélyesen bevonultak a Nagyterembe és átvették a jutalomnyalókát, amiért vették a fáradságot és jelmezbe öltöztek.

Kissé megkésve egy „ház” is megérkezett a bálba. A Pántlika zenekar mindjárt a húrok közé csapott és kezdődött is a mulatság. Németh Éva vitte táncba az apróságokat, aki – a zenekar kíséretével – csallóközi tánclépéseket és népi játékokat mutatott a gyerekeknek. A mulatság körülbelül 2 órán át tartott, rövid szünetekkel, és úgy tűnt, elég is volt ennyi a jóból, délután 5-re általában mindenki eléggé
elfáradt.

Az óvónénik és az anyukák külön dícséretet érdemelnek, hiszen végigtáncolták a délutánt a csemetékkel. A büfében üdítőt és finomabbnál finomabb házi süteményeket lehetett vásárolni a szorgos anyukáknak köszönhetően. Miután a zenekar elbúcsúzott, még körülbelül 1 órán át folytatódott a bál, habár a résztvevők egyre fogyatkoztak. A jó szervezésnek hála idén is színvonalas rendezvényen vehettek részt a magyar ovisok és leendő társaik. Köszönet érte mindenkinek!

További fotók a fotoalbumban.

Marosi BiankaEz is érdekelhet,,,