Egyre mélyebben a peredi foci…

20110502-foci


illusztrációs kép
Elérkeztünk a 2010/2011-es idény tavaszi megmérettetés feléhez. Ideje elszámolni az eredményekkel! Mindenki tudja, hogy ősszel a csapat milyen gyalázatos teljesítményt nyújtott és mindössze 10 pontot gyűjtött 16:41-es gólkülöbség mellett. Ezek után már sokan elkönyvelték a kiesést. Hogy ez ne így történjen, a kispadra Darázs Róbert és Barczi Szilárd ült. A keretben is történtek változások. A zsoldosoktávozásával egyidőben hazatért a kölcsönjátékból Bende Dávid, Bende Péter és Vankó Denisz. Hiányposztnak számított az 1-es pozíció, ezért leigazolták a galántai Valensky Ferencet. Míg a 16 lőtt gól jól bizonyította, hogy a csapat nem volt túl eredményes, ezért érkezett  Királyrév gólzsákja Bujkó Gyuri, továbbá egykoron  Galánta üdvöskéjének számító Ondrej Prístavok.

Az első mérkőzést Vágfarkasd otthonában játszottuk. A mérkőzés színvonala pocsék volt, de ehhez két csapat kellett. A lényeg, hogy a csereként beállt Mikle Radko duplájával 2:0 arányban nyertünk és így önbizalommal telve folytathattuk a bajnokságot.

A második mérkőzésen hazai pályán fogadtuk Nádszeg csapatát. Ez egy nagyon szerencsétlen meccs volt, pedig a teljesítménnyel nem volt gond. Viszont mocsonoki közbenjárással 2:3 arányban kikaptunk, de inkább én úgy mondanám, hogy saját magunkat vertük meg. A gólokat Valensky büntetőből, illetve Bujkó szerezte.

A sorozatban Tallós következett idegenben. Bírói segítséggel a hazaiak már az első felidőben elmentek 3 góllal. A második félidőben sokkal jobban játszottunk, mint az elsőben, de így sem sikerült felállni. A gólunkat Darázs Robi szerezte. A végeredmény sima 4:1.

Az éllovas Vága otthonában  értékelhetetlen teljesítményt nyújtottunk, ezért csak az eredményt írom le: 6:0.

Az ötödik mérkőzésre kijelentettük: nekünk most kezdődik a bajnokság”. Nagymagyar csapatát láttuk vendégül viharos erjű szélben. Az első félidőben minket támogatott a szél és ennek megfelelően nagyon sok helyzet adódott, de csak egyet értékesítettünk Mikle Radko révén(sajnos még büntető is kimaradt). A második félidő a Nagymagyariaknak kedvezett és ők ezt ki is használták (büntetőjüket berúgták). Csúfos 1:4 lett a vége.

Az utunk a még tavasszal nyeretlen Légiekhez vitt. Ez viszont egy nagyon jó mérkőzés volt. A csapat végig küzdött a pályán és ez a hazai szurkolók elismerését is kivívta. Nem is értették, hogy egy ilyen csapat mit keres az utolsó helyen! Egy elátkozott meccsen 3:1-re (Bende P.) kikaptunk. Nemhiába igaz a mondás: Szegény embert még az ág is húzza!!!

A hetedik fordulóban eljött a várva várt Mocsonok elleni kiesési rangadó. Nem kevéssel tartoztunk nekik, de szerencsére valamit sikerült törleszteni feléjük. Szeretnék köszönetet mondani a szurkolóknak is ezért a meccsért (tudja, akinek tudnia kell). Az összecsapást 2:1 arányban megnyertük Bujkó és Prístavok találataival és ezzel elléptünk az utolsó helyről.

Tulajdonképpen még nincs semmi veszve. Jelenleg nem is állunk kieső helyen és remélem, most jön el az igazság ideje. Sorrendben Ekecs, Csallóközkürt, Vágkirályfa és Vásárút  következik. Akár még jól is kijöhetünk belőle…

TomiKroosEz is érdekelhet,,,