Gyereknapok

majális

A magyar óvoda évek óta  a gyereknapot egy családi sportnappal koronázza meg. Berky Angelika elmondta, hogy céljuk egy olyan közösséget létrehozni, ahol a gyerek mellett a szülők is jól érzik magukat és bizalommal viseltetnek az intézmény iránt. A nap folyamán a családokra különböző versenyek vártak, de a gyerekek az ugrálóvárat és trambulint  is birtokukba vehették.

A versenyek mellett az érdeklődők egy  mesejátékot is megtekinthettek. Az igazgatónő továbbá hozzáfűzte, hogy ez a nap egy egész heti programsorozat lezárása, amely a lovagi hétpróba jegyében zajlott. Hétfőn elkészítették  lovagi ill. udvarhölgyi öltözetünket, zászlókat, címereket, pajzsokat, paripákat.Ügyes kezű apukák fakardokat faragtak. Szerdán egy kis kitérőt tartottak, ugyanis a Telek-tónál piknikeztek.

Szerdán elérkezett a megmérettetés ideje. Melyik csapat lesz a legügyesebb és ki foglalja el elsőnként a várat.Természetesen a dolog nem volt egyszerű, mert a csapatok megpróbáltatásokon mentek keresztül: kötéljárás, gerendán kardvívás, kardra karikadobás, paripán vágtázás, sötét erdőn átkelés, várostrom, mocsárjárás és vizesárokugrás. Ezt követően a Ficánkoló királyság úrnője minden próbát kiállt hajadont és urat udvarhölggyé illetve lovaggá ütött, tanúsítványként oklevelet is ajándékozott.Utána az ovisok lovaskocsikázáson vettek rész, köszönet érte Borsányi Dezsőnek. Csütörtökön a gyerekek bábjátékot nézhettek meg, utána Vörös Imrének köszönhetően cukorvatta várta őket.

Másnap a Telektó PT tartott gyereknapot.  Sajnos az időjárással már megint nem voltak szerencsések. Tavaly a véget nem érő esőzések, most egy vihart tette tönkre a programot. Délután már sejteni lehetett a vihart, de Herencsár Zsolt még optimista volt.  Remélte, hogy az sok ember több heti közös munkája nem megy tönkre.  Arról is beszámolt, hogy idén az atrakciók többsége a gyerekek számára ingyen volt, kiemelve a két legnépszerűbbet,  a mászófalat  és a kajakozást.

Arra a kérdésre, hogy miként tudják biztosítani  az atrakciók ingyenességét, közölte, hogy a szponzorok és a polgári társulás állja a ehet. A rendezvény költségvetése 1650 €. Arra a kérdésre, hogy a gyereknap hoz-e  valami hasznot , kijelentette, hogy  4 év alatt még sohasem volt az, de ezt a rendezvényt nem is ezért csinálják.  Céljuk, hogy a megújuló tó értékét minél többen tudják élvezi.

Kovács Zoltán
A kép illusztráció, a majálison készültKovács Zoltán

Egész nevén Kovács Zoltán. 1977-ben született, a nyitrai Mezőgazdasági Egyetemen tanult. Szabadidejében a pered.info-t szerkeszti.

Ez is érdekelhet,,,