Premier

gview

A peredi színjátszók a falunap keretében mutatták be az első egész estés darabjukat. Valószínűleg kevesen tudják, de a Nyaralásmánia igazi premierje egy nappal korábban Komáromban, a Jókai Napokon volt. A Visszhang szerint- amely a fesztivál újságja- a nézők és a zsűri is meglehetősen vegyesen fogadta az előadást, és az objektivítás érdekében mi ezt közöljük.

Ugyanakkor mindebből pénteken nem sokat lehetett érezni. Az előadás végén a szereplőket vastaps köszöntötte és akikkel beszéltem mind úgy nyilatkozott, hogy kellemesen meglepődött az előadás színvonalán. Üröm az örömben, hogy miközben az elmúlt években teltházas előadások voltak, nem egyszer pótszékekre is szükség volt, most ez elmaradt.

Tavaly a jókaiak előadásán is szinte a csilláron lógtak az emberek, bár van olyan sanda gyanúm, hogy sokan azt hitték, hogy a Jókai Színház előadására mentek. Most sajnos maradt bőven üres hely a nézőtéren. Kár, hogy az idegen értékesebb, mint a hazai. De nincs új a nap alatt: Senki sem lehet próféta a saját hazájában.

Kovács ZoltánEz is érdekelhet,,,