Örömfoci

utcai bajnokság

Júniusra igazán nem mondhatjuk, hogy szegény lenne rendezvények tekintetében, sőt, akár kettőt is abszolválhatunk egy nap alatt. Így volt ez június 11-én, amikor a Telek-tó partján a vadászok juniálist rendeztek, eközben a sportpályán amatőr futballcsapatok küzdöttek meg egymással. Ahogy a cím is mutatja, most az utóbbiról lesz szó.

Ha valaki temeti a peredi „profi“ focit, akkor vigasztalja az a tény, hogy az „amatőr“ köszöni szépen, jól van. A rendezvény lánykori neve Utcák csatája volt, és 5-6 éve tartják meg. Ahogy a mellékelt kép is mutatja, nem új keletű dologról van szó, már nagyapáink is hasonló versenyt rendeztek. Idén a küzdelemben 5 csapat vett részt, ez alacsonyabb részvétel, mint az előző években megszokhattunk. Viszont, ha jól értettem, akkor annyi pozitívuma volt a dolognak, hogy nem idegenekkel töltötték fel a csapatokat, tényleg perediek fociztak. A tornát a Topvar fantázianévre hallgató csapat nyerte, Néma Dezső vezetésével.

 

 

Magának a rendezvénynek a legnagyobb pozitívuma, hogy civil kezdeményezés. Nagyon sokszor találkozunk azzal, hogy az emberek a községházától várják a programokat megszervezését, de magától senki sem fog hozzá. Ez egy üdítő kivétel -természetesen a Telektó PT-t leszámítva. A rendezvény negatívuma, hogy nem volt igazán nézőbarát. Az ember úgy érzi, mintha egy baráti társaságba csöppenne, akik maguk örömére játszanak. Ez az egyik oldalon jó, de a másikon, nézőként egy idő után unalmas, mert sok az üresjárat. Jó volna, ha a mérkőzések hozzávetőleges időpontjai és az eredmények ki lennének függesztve. Talán ez a rendezvény azt is megérdemelné, hogy a teniszversenyhez hasonlóan, ez is bekerülne a falunapi kísérőrendezvények közé.Kovács Zoltán

Egész nevén Kovács Zoltán. 1977-ben született, a nyitrai Mezőgazdasági Egyetemen tanult. Szabadidejében a pered.info-t szerkeszti.

Ez is érdekelhet,,,