Szemetelős cikk

297572_2237122660416_1618474068_32180635_577251124_n

Az elmúlt hónapokban már többször is megtörtént, hogy a Ferro Vill melletti úton, ahol nemrég újították a közvilágítást is (fényes felé vezető út), némely polgártársaink piknikszerűen tanyáznak. Ami nem is lenne baj.  Neveket is tudok, de ez most nem olyan fontos. Egész más dolgokra fókuszálnék most. Szögezzük le, hogy ez a téma engem éppúgy érint, mint mindenki mást ebben a faluban. Én is felelős vagyok érte.

Szóval ezen út mellett található egy nagyon szép gesztenyefás park. A park mélyén, ősz lévén, szép levélbuckák. Nyáron semmi. Nyáron jobban látni, hogy ezek a bizonyos piknikezők nemcsak piknikelnek ott, hanem szemetelnek is. A szemetelés talán nem is helyénvaló kifejezés, mivel valósággal gyűjtik a szemetet. Az illetőnek, mikor épp arra jártunk, vagy épp oda tartottunk kicsit sportolni,  párszor már próbáltuk elmagyarázni, hogy szemetelni nagyon nem szép dolog. Azt mondta, megígérte, hogy nem fog szemetelni és rendjén összegyűjti, amit ott felélt. Hittünk neki. Végül rájöttünk, hogy feleslegesen. És persze nem csak itt van szemét a faluban, de itt még jobban szembetűnik, mivel halmokban áll.

Azt megfigyeltük tehát, hogy őt nem érdekli a szemetelés. De mást sem? A fotókon látható, hogy a levélszemét szépen össze van hirgálva, kupacokra. Körülötte pedig tucatnyi műanyag flakon, kerékgumi, hagymászsák, cigicsikkek, reklámtáskák, stb. Sorolhatnám. Nagyon érdekes kis gyűjtemény rejlik ott. Illetve rejlett. Vasárnap barátaimmal nekiugortunk, és összeszedtük. Csak a  nagyját, mert több zsákunk sajnos nem volt. Szerettük volna kidobni, de sajnos szemétkuka nem volt a közelben. Illetve volt. Ezért is elnézést, hogy az Önkormányzat épülete előtt helyeztem el. Én csak ki szerettem volna dobni a mások által eldobált szemetet.

Mucha AttilaEz is érdekelhet,,,