Ovibál

ovibál

Ne kerülgessük a forró kását: Idén jóval kevesebben voltak az ovis bálon, mint az elmúlt években megszokhattuk. A vendégek száma 80 fő volt, és ezt a szervezők némi csalódásként érték meg. (Igaz, hogy azóta a 3. bálon is túl vagyunk, de egyetlen esetben sem lépte át a vendégek száma a 100 főt.) Malý Mónika a szervezők részéről elmondta, hogy ennek ellenére a bál nem volt rossz, szinte családias hangulatú volt, és ezt a képek is bizonyítják. Mindamellett szép bevétel is összejött az óvoda számára.

Kifejtette, hogy nagyon örülnek annak, hogy a bevétellel segíthetnek az óvodának, de soha nem a nyereség volt az elsődleges szempont. Céljuk mindig is az volt, hogy egy közösséget kovácsoljanak össze, minél magasabb szintű szórakoztatás mellett. Minden évben megpróbáltak újat hozni, pl. nem a klasszikus megszokott báli zenekart, minőségi borokat, koktélokat kínáltak, idén pedig rétest sütöttek.

Tény, hogy idén a zenekar megváltozott. Sőt, kétszer, mivel az eredeti zenekar visszamondta a meghívást. Hogy ettől volt-e kevesebb vendég persze nem lehet kijelenteni. Az is igaz, hogy sokszor érte a szervezőket az a vád, hogy fölöslegesen drága zenekart hoznak, és így lefölözi a hasznot. Viszont nem lehet nem észrevenni, hogy az ovis bálok megtörték az amúgy meglehetősen egyhangú báli szezont. Az is igaz, hogy nyereség nélkül valamit csinálni, annak sok értelme nincs, de vannak dolgok, amelyeket azért teszünk, hogy bizonyítsunk. Az, hogy Pereden a magyar ovi – más falvaktól eltérően- konkurense a szlovák óvodának annak köszönhető, hogy mertek mindig nagyot álmodni. És egy színvonalas vagy más típusú bál is egy ilyen álom.

Fotók: Bende Zsolt (www.bangde.sk)
Kovács ZoltánKovács Zoltán

Egész nevén Kovács Zoltán. 1977-ben született, a nyitrai Mezőgazdasági Egyetemen tanult. Szabadidejében a pered.info-t szerkeszti.

Ez is érdekelhet,,,