Az Üvegtigris újra meghódította Kamocsát

uvegtigris

A kamocsai Gastro festival a környék legnagyobb eseménye és kis túlzással kijelenthető, hogy perediek nélkül már nem is lenne az igazi. A fesztiválon az Üvegtigrisen kívül további peredi csapatok is részt vettek, de a pálmát ők vitték el. A 280 csapat között lényegében minden kategóriában nyertek valamit, összesen 5 díjat gyűjtöttek be, egyebek melett a legjobb halászléért vagy a legjobb hangulatért.

És ez mintha nem lenne elég, még sikerült tovább fokozni a hangulatot. A csapat nagy meglepetésére megjelent Csuja Imre, aki a filmben Csokit alakította. Ahogy a srácok elmondták, ez a találkozás több volt, mint udvarias látogatás.

A peredi üvegtigris csapat a fesztivál egyik legnagyobb látványossága volt. Napközben a látogatók sorra fényképezték a csapatot, este pedig, amikor már a többi csapat pihenőre vonult, náluk még mindig a jókedv uralkodott.

Ma az üvegtigris a falu legjobb exportcikke. Járják a környéket és jókedvükkel és nyitottságukkal sokak szívébe belopják magukat, és az emberek meg gondolhatják, milyen jó fej emberek laknak Pereden.

( Fényképek: Györög Attila, Takács Bálint, Zilizi Gyula)

Kovács ZoltánKovács Zoltán

Egész nevén Kovács Zoltán. 1977-ben született, a nyitrai Mezőgazdasági Egyetemen tanult. Szabadidejében a pered.info-t szerkeszti.