Meghívó: XII. Peredi Borkóstoló

Borkóstoló - 2012

A Csemadok Peredi Alapszervezete 2013. február 23-án (szombaton) 16 00 órai kezdettela helyi kultúrházban megrendezi a
XII. Peredi Borkóstolót. A versenyen bárki részt vehet saját készítésű borával. A nevezéseket fehér, rosé illetve vörösbor kategóriában várjuk.

Nevezési feltételek – fontos változások:
A versenybe benevezett bor mennyisége 2 x 0,75 liter, melyet február 21-én, csütörtökön 17:00 -19:00 óra között kérünk a verseny helyszínén leadni hagyományos zöld színű, bordói típusú palackokban.

A nevezési díj fajtánként 3,- €, a peredi nyugdíjas borászoknak a nevezés ingyenes. A belépti díj mindenki számára 10€, mely tartalmazza a kóstolópoharat is. A nevezési díj kifizetése nem helyettesíti a belépti díjat. Belépő jegyeket elővételben a peredi Ezoterika üzletben lehet megvenni.

Várjuk a támogatók jelentkezését, akiket egy palack finom nedűvel jutalmazunk meg.

– A pontozásban mindenki részt vehet.
– A legjobb helyezést elért borokat oklevéllel és tárgyi jutalommal díjazzuk.
– A borászok nemcsak a közönség díjáért, hanem az értékes szakmai vándordíjért is versenyeznek. A szakmai zsűri elnöke a már közismert borász tanácsadónk, Dömény Zoltán.

A két első helyezett bor gazdájának 5 – 5 liter borral illik bizonyítania, hogy az adott borból nagyobb mennyiséggel is rendelkezik.

A Borkóstoló programja:
16:00 a versenyszabályok ismertetése, kezdés
16:20 kultúrműsor
16:40 a benevezett borok kóstolása és elbírálása

Az általunk biztosított menü: alma, sajt, töpörtyű, kenyér és ásványvíz. Természetesen nem fog hiányozni a peredi tejfölös lepény sem. A szünetben vacsorát és kávét szolgálunk fel.