Anyák napja Pereden (video)

anyak-napja

A peredi alapiskolások anyák napja alkalmából esztrádműsorral lepték meg  szüleiket, nagyszüleiket.

Kedves bevezetőként indult a legkisebb napközisek bábjátéka,  melyben az  állatkák  Galántára akartak eljutni.  A meghitt anyák napi versek kicsiktől, nagyobbaktól szívmelengetőek voltak. A jelenetek is sikerültek: Hacsek és Sajótól kezdve az EU-s kullancson, a magyar nyelv nehézségein keresztül a kutyaplasztikáig. Egy elfeledett író, Rejtő sorai megtörték a hétköznapok normáit , és a „Szőke ciklon“ megmutatta  magát a közönségnek. Besenyő  Pista bácsi is  benézett a színpadra egy monológra. A vidám hangulathoz hozzájárultak a frappáns táncok – nyuszitánc, „Gangnam style“ és a charleston is.  A negyedikesek néptánca  igazi vásári hangulatot varázsolt a színpadra. A pünkösdölés igazi kuriózuma volt az estnek. A hangszerjátékok bebizonyították, hogy a tehetséges, muzikális gyerekek sem vesznek el az iskolában.

Az est dramaturgiájából nem hiányozhatott a zacskócsörgés,  a gyereksírás.

A közönség egy részét dícséret illeti, akik a műsort az első pillanattól az utolsóig végignézték, nem spóroltak a tapssal, ezzel is biztatva, megtisztelve a gyerekek és a pedagógusok munkáját . A hallgatóság  másik fele szót sem érdemel…

A színvonalas, változatos előadás mögött rengeteg munka van, és ezt csak az tudja, aki már részt vett hasonló előadás szervezésében, megvalósításában.

Köszönet a szép esztrádműsorért peredi pedagógusok, magyar iskolások!

Bugár Heni