Nekünk nem nyolc

winterpm2

Itt az évvége és ilyenkor mérlegelni szokás. Ez a honlap akár ünnepelhetne is, hiszen már a kilencedik évfolyamába lép. Egy nonprofit lap, nulla költségvetéssel megtudott maradni és szinte egy évtizeden keresztül tudósít az önkormányzat és  falunk mindennapjairól. Sikertörténet, peredi viszonylatban mindenképp. ( Nem tudok egyetlen szervezetről , csoportról, akik pénzbeli segítség nélkül ilyen sokáig működne.) A honlapon az első saját cikk 2005 decemberében jelent meg, ekkor a megyei választások eredményeiről tájékoztatott, a következő december végén volt, amikor a szilveszter előtti hóviharról tudósított. Azóta cikkek százai jelentek meg, ma már annyi anyag- dokumentum, videó és kép- található oldalon, hogy ma akár iskolás tanulmányokhoz is fel lehet használni. Ha úgy döntenénk, hogy több cikk nem jelenik meg, akkor is itt marad egy hatalmas adatbázis a falu mindennapjairól. A honlap eredetileg azzal a céllal indult, hogy egy nagy krónikát csináljunk, amit bárki fellapozhat. Ez maradéktalanul teljesült.

Az elmúlt évben is megtettünk mindent azért, hogy az oldal látogatói legteljesebb képet kapjanak az a falunkról. Soha és továbbra sem fogunk törekedni arra, hogy hamis, idealizált kép alakuljon ki Peredről. Ez a falu nem jobb, de nem is rosszabb mint bármelyik más falu a környéken. Lakosai és vezetői épp úgy hibázhatnak, mint bárki más – ahogy ez a honlap is, de ez nem jelenti, hogy ettől bárkinek is kevésbé lenne fontos a falu, sőt a kritika sokszor jobb, többet mond el, hogy kinek fontos, mint a hallgatás. Talán idén a legnagyobb vihart a táblaállítás váltotta ki, de a legnagyobb rosszakaróinknak is el kell ismerniük, hogy az mellett, hogy mindenkinek más elfoglaltsága is van, teljes képet adtuk az egész folyamatról és politikai következményeiről. Aki viszont nem ismeri el, annak fogalma sincs, mi a tájékoztatás.

Köszönet mindenkinek, akik saját szabadidejükben segítették a honlap munkáját. Név szerint: Varga Krisztián, Lelovics András, Fischer Tamás, Bende Zsolt, Laczkó Sándor.

Végül, de nem utolsósorban köszönet minden olvasónknak, hogy együtt voltunk az elmúlt évben. Külön köszönet azoknak, akik már 8 éve követnek minket. Továbbra is mindent megteszünk, hogy sok információval szolgáljunk. Kívánunk mindenkinek Kellemes karácsonyt és boldog új évet!

U.I. Ha valakit érdekel, akkor ez volt a honlap legelső saját írása http://old.tesedikovo.info/index.php?n=1Kovács Zoltán

Egész nevén Kovács Zoltán. 1977-ben született, a nyitrai Mezőgazdasági Egyetemen tanult. Szabadidejében a pered.info-t szerkeszti.