Polgármesterjelölt: Barczi Tamás

barczi-tamas

Talán a legmeglepőbb döntés.  A faluban sok mindent hallani arról, miért vállalta. Sokan úgy tudják csak fogadásból indul. Erről és terveiről kérdeztem.

Miért vállaltad a megmérettetést?

Azért döntöttem így, mert szeretnék ebben a faluban valami mást csinálni. Nem ezt az egyoldalú hozzáállást. Úgy látom, hogy évek óta ugyanaz van , nincs itt semmi változás.

Konkrétan ez mit jelent?

Szeretném az utakat rendbe tenni, de nem csak foltozgatásra gondolok. Azt is el szeretném érni, hogy ne csak egy cég kapjon meg minden megrendelést. Az lenne a jó, ha sokkal több peredi vállalkozó kapna munkát. Itt csak a Bautechnak van esélye és senki másnak.

Jó, de az igaz, hogy jelölésed egy kocsmai fogadásból jött?

Ezt már én is hallottam, de ez nem igaz. Állítólag 2000 €-ban fogadtam. Már 4 éve eldöntöttem, hogy megpróbálom. Mondják most is, hogy nincs esélyem, de attól még megpróbálhatom. Előre nem ígérek semmit, de amit tudok, azt meg fogom csinálni. Az biztos, hogy peredieknek adok munkát, nem mindenféle jöttmentnek. Én szeretek az emberekkel beszélgetni, azt szeretném tenni polgármesterként is.

Tehát úgy gondolod, hogy nyerhetsz? Milyen arányban akarsz nyerni?

Szerintem van esélyem Borsányi ellen, de nem töröm rajta a fejem. Mondják, nincs esélyem, de mindenkinek van egy kis esélye, és meg kell próbálni. Nekem mindegy mennyivel nyerek, elég egy szavazattal is. Abban biztos vagyok, hogy másodiktól rosszabb helyen nem végzek. Biztos, hogy 4 év múlva nem indulok. Én Borsányi ellen akarok nyerni, különben is, akkor már 60 éves leszek.

Család támogatta az ötletet?

Őszintén? Senki.

Barátaid hogyan álltak az ötlethez?

Nagyon sokan – nem csak barátok- azt mondják, hogy rám fognak szavazni. Ismernek, hogy sok mindent elintézek. Volt olyan is, aki megmondta, nincs esélyem Borsányi Gyula ellen, de ez nem zavar. Egy dologra jó volt a jelölés: Rájöttem, mennyi irigy ember van körülöttem.

Konkurenseiddel beszéltél?

Eddig senkivel. ( Október elején készült a beszélgetés.) Ricsi volt itt nálunk, de csak azt kérdeztem meg, hogy miért állt át így hirtelen, mert eddig dicsőítette őket.

És miért?

Azt nem mondom meg, mit mondott, de szerintem ezt megbeszélte a polgármesterrel, hogy így az szavazataimból vigyen el, mert erős ellenfélnek tartanak.

Eddig még nem láttalak testületi ülésen. Van valami elképzelésed arról, hogy miként működik?

Őszintén megmondom, nem tudom, de ez engem nem érdekel. Ott csak képmutatás megy.

Ha megválasztanának, akkor képes lennél velük együttműködni? Tudjuk, hogy nem lesznek képviselőid.

Szerintem igen. De úgy nem nagyon ismerem őket.  Az új jelöltek között vannak jók. Megválasztásom esetén biztos leülnék velük megbeszélni a teendőket.

A mostani felállást megtartanád? Tehát főállású alpolgármester vagy hivatalvezető lenne?

Azt nem tudom, hogyan működne, de a mostani alpolgármesternek mennie kell. A hivatalból is elküldenék pár embert. Szeretném, hogy fiatalok jöjjenek.

Szerinted ki a jó munkaerő a hivatalban?

Szerintem Bán Erzsébet.

Megválasztásod esetén első dolgod mi lenne? Mi a programod?

Az utakat tenném rendbe. Még nem tudom pénzt honnan szereznék rá, de ez a legfontosabb, és minden megpróbálok. Nem tudom, hogy kell ezt elintézni, de Borsányi se tudta mikor odakerült.  Nincs polgármester iskola. Nem ígérek előre semmit, de mindent megtennék a faluért. Viszont nekem is vannak kapcsolataim és tudok pénzt szerezni. Azt szeretném, hogy ez a falu fellendüljön, ne csak akkor fejlesszenek, amikor jönnek a választások, mint most a járdákat.

 Kovács Zoltán

Egész nevén Kovács Zoltán. 1977-ben született, a nyitrai Mezőgazdasági Egyetemen tanult. Szabadidejében a pered.info-t szerkeszti.