Nagy Richárd közleménye a diplomavádakkal kapcsolatban

ricsik

Csütörtök este egy facebook-os oldalon ( amely azóta már meg is szűnt) felszólították Nagy Richárd jelöltet, hogy mutassa be diplomáját, illetve diplomáit. A kiváltó ok az volt, hogy a vele készült interjúban a következő adatokat adta meg : …a budapesti Gábor Dénes Főiskolán szerzett bakkalaureátusi végzettséget 2011-ben közgazdász gazdálkodási és menedzsment alapképzési szakon. Ezt követően a budapesti Corvinus Egyetem közgazdálkodás és közpolitikai szakán végezte a mesteri fokozatot 2013-ban, valamint 2013-ban bakkalaureátusi végzettséget szerzett a pozsonyi PEVŠ, jogi szakán.-idézet bezárva.

Sokak szerint sem közgazdasági, sem jogi végzettséget nem szerzett, ezért félrevezeti a választóit. Nagy Richárd közleménye:

A tegnapi reakciók után úgy gondolom, hogy az a fér részemről, ha mutatok fotókat, amely bizonyítja, hogy rendelkezem felsőfokú végzettséggel. Bár az embert nem a titulusa teszi emberré. A személyem ellen mocskolódó és lejárató provokációkra nem fogok reagálni, mert felesleges. Minden egyes ember döntse el magában, hogy mire jó a másik ember bemocskolása. Úgy döntöttem, hogy sorrendben a legelső oklevelem fényképét és hozzá tartozó iratok fényképét ossztom meg nyilvánosan. Ezt is csak azért, hogy a lakosok láthassák, hogy csak aljas rágalmazásról van szó. A továbbiakban nem fogok reagálni képviselőtársaim provokációira. Azzal, hogy egymást elkezdenénk rágalmazni nem jutunk előre. Nekem, mint polgármesterjelöltnek a céljaim között szerepel az emberi, társadalmi, közösségi kapcsolatok javítása, a lakosság megosztottságának a megszüntetése. Ezért sem kívánok résztvenni az ilyen fajta adok-kapokban. Amikor adtuk le a jelölt listánkat akkor én vittem magammal ezen dokumentumok másolatát is, de a helyi bizottság jegyzőkönyvvezetője jelezte, hogy a törvény értelmében ezeket nem kell leadnom. Ezért aztán nem is lett leadva. Ennek tükrében kívánok minden polgármesterjelöltnek és képviselőjelöltnek tisztességes, békés kampányt az utolsó pár napra.

 

 Kovács Zoltán

Egész nevén Kovács Zoltán. 1977-ben született, a nyitrai Mezőgazdasági Egyetemen tanult. Szabadidejében a pered.info-t szerkeszti.