Nagy Richárd támogatása és a reakciók

Nyilatkozat07112014-page-001 (1)

Pénteken este a facebookon megjelent ez a nyilatkozat, amelytől jó néhány ember sokkot kapott.

Másnapra a Híd ezt úgy kommentálta, hogy nem Nagy Richárd mögé állt be, hanem csak a programját támogatják,mert  a 3 megszólított polgármesterjelölt közül Nagy Richárd programja áll hozzájuk a legközelebb. …”Nem egy személy mellett foglaltunk állást, hanem annak programja mellett, amely a mi törekvéseinkhez legközelebb áll, s ha esetlegesen közösen kerülnénk be a képviselő testületbe, ezen célokat szeretnénk a megvalósítás szintjére emelni.”-idézet Lelovics Tihamértól

Erre Borsányi Ferenc is reagált , ezt követően elkezdődött egy üzengetés. A hosszú bejegyzések végett, csak a lényeg következik.

…Mivel én Borsányi Ferenc függetlenként indulva előzőleg kijelentettem, hogy mindenkivel szeretnék együttműködni MKP, Híd,Matica …..és nem szeretnék senkivel kivételezni, ezt úgy látszik a Híd vezetősége nem teljesen értette meg. Arra a kijelentésükre, hogy “támogatunk, akkor ,hogy ha az alpolgármesteri funkció a miénk“ nem foglaltam konkrét – pozitív álláspontot, ezzel el vagyok utasítva. Ez úgy látszik bűn.

Lelovics Tihamér , a Híd jelöltje erre így reagált:

…Meggyőződésem, hogy a mindenkori polgármester legfőbb és legjellemzőbb tulajdonsága az erényesség és következetesség kell legyen. Mindezek tükrében nem értem azt a zavart eszmefejtést, amit fentebb elkövettél:Ad 1: a kijelentésed, amennyiben mi támogatást igértünk Neked az alpolgármesteri funkcióért cserébe merő rágalom. Következetességed hiánya ez esetben az, hogy emlékezhetnél rá, a beszélgetésünk kezdetén az engedélyedet kértük, hogy hangfelvételt készíthessünk a beszélgetésünkről, s mivel beleegyeztél, az egész beszélgetést az első szótól az utolsóig rögzítettük…..  “Mindenki polgármestere” lennél ,érdekes felvetés, mivel ugyanezen a portálon megjelent riportodból inkább derül ki az, hogy legszivesebben visszalépnél. Hogy támogathatnánk valakit, aki még önmaga sincs meggyőződve arról, hogy mit is akar valójában ?

Somogyi László sem hagyta szó nélkül:

“…Tiszta egyenes választ adtam miért is döntött a HÍD Nagy Richárd programja támogatása mellett, sőt a hibáidra is rámutattam miért nem a Te személyedre esett a választás (nem fogok részletekbe belemenni) akkor elismerted igazam…..Elvárom, sőt követelem tedd tisztába a dolgokat, a kijelentésed rágalmazás a hangfelvétel (1óra 27perc) amelyre beleegyezésed adtad amikor meghívtunk a programod bemutatására (abban a megtiszteltetésben volt részed Te voltál az első számú meghívott ami valamit jelzett) nyilvánosságra tudom hozni. Nem hagzott el követelésünk alpolgármesteri posztra, de tudtommal már Te felajánlottad másnak lehet valakivel összetévesztettél minket?”

Borsányi Ferenc erre a következőt válaszolta :

“Ha én valaki programja mellett foglalok állást, akkor lesz bennem annyi becsület, hogy maximálisan támogatom az illetőt .Nem magyarázom ki magam, hogy csak a programja mellett foglalunk állást.
Az “igen, valahol igen zavarna “ és a “valahol zavarna “ között, ha jól látom nagy a külömbség. /Én a “valahol zavarna“-át használtam./ Ez részben Zoli barátunk érdeme, mert a szöveg több bekezdésben megmásítva, átírva került megjelenítésre. ( Zavarja-e, hogy Borsányi Gyula ellen esetleg nyer, erre adott válasz. Híd ezt a választ nem díjjazta- szerk. meg. ) Természetesen a hangfelvételt teljes egészében vállalom, ahol egy szó nincs a kijelentésről, amely végett most “tisztára kell mosnom az igazat“ / valaki ezt hazugságnak, csalásnak,rágalomnak értelmezi/ .”

“… igen, korábban beszélgettem egy lakossal az alpolgármesteri funkcióról/ mellyet főállású funkcióban megkérdőjelezek/. Az illető a múltban nem jelöltette magát képviselőnek és a jövőben sem fogja , ami azt jelenti, hogy ez a személy a törvény szerint “““soha nem lehet“““ az említett funkcióban.
Természetesen a hangfelvételt teljes egészében vállalom, ahol egy szó nincs a kijelentésről, amely végett most “tisztára kell mosnom az igazat“ / valaki ezt hazugságnak, csalásnak,rágalomnak értelmezi/ . A kijelentés korábbi, egyikőtökkel való találkozásunkkor hangzott el. Ha így nem felel meg a tisztába tevés, akkor nem marad más, mint egy hazugsávizsgálás , amit akár rögtön vállalok, de természtesen vállalja a másik fél is.”

Magam részéről annyit fűznék hozzá, hogy Barczi Tamáson kívül mindegyik jelölt autorizálta a cikkeket. Azt a bizonyos részt eredetileg “Igen,bánnám”-ról “Igen, valahol igen”-re írta át a jelölt.  Én nem javítottam bele, de lényegi különbséget nem látok.

Az alpolgármestert  képviselők közül választja ki a mindenkori polgármester. Az viszont sehol sem kötelező, sőt Pered inkább a kivétel, hogy főállású alpolgármesterünk van.

A teljes beszélgetés elolvasható a tesedikovo.info facebook profilján.

 

 Kovács Zoltán

Egész nevén Kovács Zoltán. 1977-ben született, a nyitrai Mezőgazdasági Egyetemen tanult. Szabadidejében a pered.info-t szerkeszti.