Mostantól Peredi Hírportál vagyunk

web

Ezzel a nappal a Tešedíkovo szót elhagytuk a nevünkből. Három éve annak, hogy népszavazáson Pered történelmi neve mellett döntöttünk. Ma azt is ünnepeljük, hogy a szabad szellemet hosszabb-rövidebb időre korlátozni lehet, de örökre bezárni nem. Nincs tökéletesebb nap a portál átnevezésére. Legnagyobb változás a dizájn mellett, hogy a domain címünk pered.info-ra módosult. Továbbra is él a tesedikovo.info, de mostantól automatikusan átdob ide.

Sokat gondolkodtunk, és nem is volt teljes egyetértés, hogy szabad-e megváltoztatni egy bevált márkanevet. Ugyan a népszavazás után megvásároltuk a pered nevet arra az esetre, ha a kormány rábólintana a változásra, és akkor azonnal változtatni tudjunk. Azt hiszem, mindannyian tisztában vagyunk azzal, hogy a kormány miként döntött.

Most a változtatás mellett döntöttünk. Cikkeink lényegében csak magyarul jelennek meg, és végig kiálltunk Pered mellett.  Persze az átalakítás nem teljes, a facebook profilban továbbra is a régi név jelenik meg. Ezen sajnos jelenleg nem tudunk változtatni.

A szlogenünk is módosult. Pered első hírportálja két dologra emlékeztet: Ez az oldal már 9 éve működik, ezzel Pered legrégebbi oldala és egyben a legtöbb információs anyaggal rendelkezünk. Paradox módon ezzel arra is utalunk, hogy egyben a legfiatalabb is, mert Perednek, a törvényesen megszavazott megnevezésnek, ez az első internetes oldala.

Bár a következő fél évben a honlap tartaléklángon fog működni, de azt megígérhetjük a falu döntéseit továbbra is követni fogjuk. Ugyan a mindenkori hatalom-legyen az országos vagy helyi- gyűlöli, ha ellenőrzik, de március 15-e szellemiségének megtagadása lenne, ha másként cselekednénk.

 

 Kovács Zoltán

Egész nevén Kovács Zoltán. 1977-ben született, a nyitrai Mezőgazdasági Egyetemen tanult. Szabadidejében a pered.info-t szerkeszti.

Ez is érdekelhet,,,