Sportévzáró

sportevzaro

Február elején tartották meg a foci kiértékelését. Az esemény nem nagyon mozgatta meg a sportbarátokat, viszont idén az összes edző beszámolót tartott.

A sportklub elnöke, Takács Szilárd beszámolt az elmúlt évről. Emlékeztetett arra, hogy a bajnokság változáson esett át. Peredet a déli csoportból átrakták a középső csoportba, így a megszokott csapatok helyett Nyitra és Tapolcsány környéki csapatokkal kell megküzdeni. A lépés ellen az utolsó percig küzdöttek, mert anyagiakban megterhelő és a meccsek sem olyan attraktívak. Eközben fennállt annak a veszélye, hogy a meglévő játékosok más csapatokat választanak. A nehézségek ellenére a keretet sikerül stabilizálni. Továbbiakban ismertette az eredményeket és kitért a gyerek és ifjúsági csapat tevékenységére. ( A teljes beszámoló szlovák nyelven mellékelve.)

Idén Tóth Géza Néma Dezsit váltotta a gyerekcsapat élén. Beszámoló pozitív hangvételű volt. Elmondta, hogy az edzések látogatottsága magas. Az eredményeket szélsőségesnek nevezte; vagy nagyon nyernek, vagy igen kikapnak. Most(februárban) a 6. helyen állnak, de az eredménnyel nem elégedett. Kiemelte Somogyi Tomi, Lelovics Lukás, Čierny Matúš és Hlatky Kevin teljesítményét. A végén megköszönte Perina Krisztián és Varga Szilveszter támogatását.

Néma Dezsi augusztusban vállalta az ifjúsági csapat irányítását azt követően, hogy az előző edző és a játékosok között konfliktus alakult ki. Mielőtt vállalta, először megnézte a csapat játékát, és saját megfogalmazása szerint „potenciált“ látott bennük. Ma úgy látja, hogy rosszul döntöttazzal, hogy elvállalta őket.

Legnagyobb hibának azt tartja, hogy nincs fegyelem a gyerekekben. Külön – külön mindegyik jó futballista, de nem összeszokott csapatról van szó. Az edzésekre nem járnak, és ha nem jönnének Zsigárdról is, akkor nem tudna keretet kiállítani. Néhány hanyag játékost fel is sorolt, de inkább azokat sorolom fel , akit dicsért: Mészáros Norbert, Barczi Viktor, Lelovics Tibor, Szalay Robi, Pintér Gábor valamint Hlatky Kevin.

Az „A“ csapat edzője ,Lipovský rámutatott, hogy a foci nem csak hétvégei esemény, ez csak a jéghegy csúcsa. A sikerhez szükség van edzésre, pénzügyi stabilitásra és szponzorokra. Szerinte sok játékosból hiányzik az alázat és az önbecsülés. (Az utóbbi esetében gondolom úgy értette, hogy többre értékelik magukat.) A csapat teljesítményéről elmondta, hogy mindent megtesz, hogy a táblázatban feljebb kerüljünk. Szerinte ez a csapatban benne van.

Az este többször szóba került, hogy Csiba Krisztián vezetése alatt újra elindult a kicsiknek szánt futballakadémia. Megjegyezték, hogy Krisztián nagyon jól végzi a munkáját. Ha valamelyik szülő érdeklődését felkeltette, akkor az edzések hétfőn 5-től vannak.

A sportelnök beszámolója 2015Kovács Zoltán

Egész nevén Kovács Zoltán. 1977-ben született, a nyitrai Mezőgazdasági Egyetemen tanult. Szabadidejében a pered.info-t szerkeszti.