Hobo Sapiens

hobo1

Tudod, hogy nincs bocsánat… c. előadás margójára

Gondolatok az előadás előtt

Nem is tudtam elképzelni, hogy valaha is találkozom Földes Lászlóval,  egy olyan kiemelkedő ikonnal, aki nemcsak az én életemet határozta meg  tudásával, stílusával, szellemiségével, hanem a legszűkebb környezetemet is.

Kissé zavarban, erős érzelmekkel készülök a mai estére itt Pereden.

József Attila mindig is fontos volt, illetve lesz nekem. Amikor boldog vagyok, amikor elveszettnek érzem magamat a világban, mindig is sikerült erőt, támaszt, akarást meríteni verseiből, érzéseiből. …és most számomra a KÉT csoda itt lesz, érezhetem a tökéletes egészet.

Várom a kellemes csalódást, hogy hányan tartanak igényt a művészetre, és amit csak egyszerűen kultúrának hívunk.

Litániákat lehetne írni…, de majd az este után úgyis érzékelhető lesz a sorok folytatásában.

…előadás után:

A csoda megszületett, kézzel fogható volt. Ha tehettem volna, már a Hetedik-nél ott sikítottam volna a színpadon, de megmaradt nekem a székem magánya. Az est meghozta a maga varázsát. Autentikus módon kaptuk meg József Attilát. A kultúrház szinte majdnem megtelt a szervezők örömére.

…és mielőtt végképp elmerültünk egy örök cethal szájában, mint Jónás, megláttuk a fényt.  Valaki elhozott egy szellemi frissességet ebbe a községbe, és ezek által újból van értelme a napoknak.

Tanár úr, Hobó köszönöm az élményt!

Lakatos Ferenc

hoboKovács Zoltán

Egész nevén Kovács Zoltán. 1977-ben született, a nyitrai Mezőgazdasági Egyetemen tanult. Szabadidejében a pered.info-t szerkeszti.