Miloš Lipovský: Köszönöm!

lipovský

A szezon végén távozott Lipovský edző a felnőtt csapat éléről . Peredi mércével szokatlanul hosszú ideig vezette a csapatot, ezért mindenképpen érdemesnek tartottam arra, hogy egy búcsú beszélgetést készítsek vele, hiszen egyszerre volt kívülálló és a peredi foci szerves alkotója.

Milyen hosszú ideig voltál edző?

Most lesz három és fél éve. Azzal a szándékkal jöttem, hogy kipróbálom mégis milyen edzőnek lenni. Előtte Szereden voltam segédedző és egyben játékos is. Természetesen nagy lelkesedéssel vállaltam a munkát,de az idő múlásával beláttam, hogy nem könnyű emberekkel dolgozni. Vannak olyan dolgok, amelyeket én nem mertem volna az edzőm szemébe mondani, a mai fiatalok ezt gond nélkül megteszik. Bevallom, hogy többet vártam magamtól és egyben a csapatomtól is. Ez a szezon más volt az átszervezések miatt, de reméltem, hogy az 5. helyig végzünk.( A 10. helyen fejezték be-szek.meg.) Szerintem az eredmények nem tükrözik a csapat eredményét és többre lenne képes.

Mindez öszzefügg azzal, hogy most is csak 8 játékost láttam, abból peredi 1 volt. ( A beszélgetés az utolsó edzés után készült)

A peredi játékosok mentségére, hogy nem professzionális játékosok. Mindenki dolgozik, megvannak a saját gondjaik, és ez csak a hobbijuk. Engem ugyan úgy vezettek, ha valamit csinálok, akkor 100 százalékosan odategyem magam, de nem tudom, ezt másoktól mennyire lehet elvárni.

Mindez rendben van, de ha valaki a szezon elején elvállalja, mennyire tisztességes, hogy később kifogásokat keres?

Ezek fiatalok, akik akármit képesek megígérni. Megígérik, hogy jönnek edzésre, de végül még egy sms-t sem képesek írni, hogy akkor mégsem. Most ezek után büntetéseket kellett volna osztogatnom? Mikor fiatal voltam, kitűztem magam elé egy célt. Nemrég megkérdeztem tőlük, hogy milyen céljaik vannak és nem tudtak rá válaszolni.

Milyen volt a kommunikáció a vezetőséggel?

Amikor ide kerültem, akkor Zilizi Laci  és Zilizi Gyuszi vitték a a dolgokat. Nem tudom előtte milyen volt a helyzet, de az világos, hogy egymagam nem lennék képes eredményeket elérni, ehhez kell egy jól működő csapat. Ehhez elengedhetetlen egy olyan környezet, ahol a dolgok úgy működnek, mint egy óramű. Az szerintem megvolt, maximálisan elégedett voltam velük.  De lehet,  ha értenék magyarul, akkor sok mindent máskép látnék, és rég nem lennék itt. Az már a fülembe jutott, hogy többen megjegyezték, miért nem küldenek már el, de ez nem foglalkoztatott, tettem a dolgom.

A három és fél év alatt melyik peredi játékosokat emelnéd ki?

Nagyon sokan megfordultak, de ha választanom kell, akkor Trnkóczi Miro, Mészáros Laci, Varga Krisztián és Mikle Eriket emelném ki.

Rossz szájízzel távozol?

Nem, ezt semmiképpen nem mondanám. Saját döntésem volt, úgy éreztem szűkségem van pihenésre és a csapatnak is váltásra

Most hol folytatod?

Még nincsenek konkrét terveim, de mindenképpen a foci közelében maradok. Talán annyit még hozzáfűznék a végére: Köszönöm mindenkinek!

 

 Kovács Zoltán

Egész nevén Kovács Zoltán. 1977-ben született, a nyitrai Mezőgazdasági Egyetemen tanult. Szabadidejében a pered.info-t szerkeszti.