Takács Noémi: Rengeteg pozitív energia szabadult fel bennem

noemi2

Milyen érzés volt 3 év után Pereden fellépni?

Nagyon izgultam, de ez az előadás annyira jól esett, ahogy már nagyon rég. Mikor a színpadról megláttam az embereket, a sok ismerőst köztük, nagyon jól volt, el is elérzékenyültem. Szinte hihetetlen volt számomra, hogy ez a sok ember miattam jött el. Őszintén kíváncsiak voltak a zenémre és befogadóak voltak. Ez most összejött és ez nagyon jó érzés.

Gondoltad, hogy sokan kíváncsiak lesznek rád, miközben tudjuk, hogy a zenei stílusod inkább egy szűkebb rétegnek szól

Nem is tudom, hogy mit gondoltam. Természetesen reméltem, hogy lesznek nézők, de ha 5 vendég jön el,akkor nekik is ugyanilyen energiával játszottunk volna.

 

noemi7

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A mai műsor megegyezik azzal, amelyet általában előadtok?

Nem, ez most kifejezetten Peredre készült. Sokat gondolkodtam, a saját dalainkon túl mit kéne előadni. Fontosnak tartottam, hogy az előadás érdekes legyen, mert nyilván, még ha el is jönnek meghallgatni, a saját számaink nem mindenkinek tetszenek. A régi magyar dalok közel állnak hozzám és a zenekarhoz, így ezeket is elővettük. Kitaláltam, hogy legyen ez egy időutazás, miközben elmesélem, mi történt velem az elmúlt időszakban.

Sok felkészülést igényelt az előadás?

Részemről nem, mert a saját dalainkat, illetve néhány feldolgozást játsszuk a koncerteken. Természetesen néhány számot le kellett porolni. Meglehet, hozhattunk volna többet is, de én nagyon elégedett vagyok a végeredménnyel. Ezzel nem magunkat akarom dicsérni, de nagyon sok pozitív energia szabadult fel bennem.

Az előadott számok közül melyik áll hozzád a legközelebb?

A saját számok közül a Bal-Jobb. A nem sajátjaim közül nehéz választanom. Nagyon szeretem az Egyszer Presser- Sztevanovity számot, de ugyanilyen kedves számomra a Megkötöm lovamat… című népdalfeldolgozás. Ezt hosszú idő után játszottuk és most teljesen más érzéseket váltott ki belőlem. De igazából valamennyi szám közel áll hozzám.

A zenekar megegyezik a Noémo zenekarral?

Lényegében igen, leszámítva a basszusgitárosunkat, akinek más elfoglaltsága akadt, így a mai előadásra Pécsváradi Attila ugrott be helyette.

noemi3

Legközelebb hol láthattunk?

Október 23-án Pesten  a Godzsu Manó Klubban a Zombori nevű zenekarral. A következő komoly előadásunk november 21-én a Városligetben, a West Side Teremben, mikor a Magyar Virtuózok Kamarazenekarral adunk közös koncertet.  A műsor összeállítása hasonló lesz, mint itt, de az lesz az érdekessége, hogy a zenekarhoz csatlakozik még 7 vonós hangszer.Kovács Zoltán

Egész nevén Kovács Zoltán. 1977-ben született, a nyitrai Mezőgazdasági Egyetemen tanult. Szabadidejében a pered.info-t szerkeszti.