Ilyen lesz Pereden az első adventi ünnepsorozat!

imgen.php

Jövő hétvégén már advent, ideje lesz bemutatni a programot. Mint ismeretes, először a Campus kérte a lakosokat, hogy szavazzanak a projektjükre, majd kiderült, hogy a Csemadok is tervez hasonló programot. A polgármester kezdeményezésére a két társaság összeült és sikerült egy kompromisszumos közös programot készíteni. A rendezvény az összefogást szeretné szimbolizálni, ezért a program védnöke Borsányi Gyula, falunk polgármestere.

Ünnepélyes gyertyagyújtásra az első vasárnapon kerül sor, ez lesz a hivatalos megnyitó. A programokat nem részletezem, elolvasható a plakáton. Malý Mónikától annyit megtudtam, hogy a program kialakításánál az volt a cél, hogy olyan program legyen, amely méltó az adventhez. A tervezésnél több programlehetőség is felmerült, például szó volt színházról. Miután az egyik vasárnapot a Csemadok rendezi, a színház átkerült egy későbbi időpontra.  Campus elsősorban vendégművészeket hívott meg, Csemadok a község büszkeségeit mutatja be. Vásár két esetben lesz. December hatodikán a kultúrház előtti téren, ahol állatsimogatóval, betlehemmel, kirakodó vásárral várják a lakosokat. Természetesen forralt bor is kapható lesz. A Csemadok következő héten a kultúrházban tartja a vásárt. A bevételből az elesett peredi embereket szeretnék segíteni.

hu2-page-001

hu2-page-002

Mindenkinek szép várakozást!Kovács Zoltán

Egész nevén Kovács Zoltán. 1977-ben született, a nyitrai Mezőgazdasági Egyetemen tanult. Szabadidejében a pered.info-t szerkeszti.