Irodalmi est a Zárdában

mucha

Mucha Attila a felvidéki magyar irodalom egyre inkább ismert fiatal írója. Írásaival többek között a Vasárnap hetilapban is találkozhatunk, illetve a perediek többsége leginkább innen ismerheti. Pereden szokatlan eseményre kerül sor. A költészet napja alkalmából, irodalmi estet tartanak a Zárdában (április 9-én).  Atit az előadásról kérdeztem.

Mi az a slam poetry és ez a peredieknek miért lehet érdekes?

A slam poetry leginkább egy előadási mód. Szabad verselés, kötöttségek és tematika nélkül, többnyire adott idő tartamú. Magyarországon közel 10 éves múltra tekint vissza, de Amerikában már sokkal korábban megjelent, tekinthetjük akár úgy is, hogy a beat korszak elején az 50-es években. Az esten megismerhetjük a fiatal magyar irodalom, konkrétabban a fiatal felvidéki irodalom egyes képviselőt, felolvasást hallunk saját műveikből, valamint könyvvásár lesz fiatal magyar írók köteteiből. Az estet mindenkinek ajánljuk, akit érdekel a fiatal, friss, kortárs irodalom, vagy csak egyszerűen szeretne kikapcsolódni, más véleményét meghallgatni a körülöttünk lévő világról, illetve azoknak ajánljuk, akik kétkednek, hogy egy irodalmi est érthetetlen, és értelmetlen problémákkal foglalkozik.

Kik lesznek az előadók?

Az előadók, akik magánéletükben diákok, hétköznapi emberek, a MÁSIK ( Márai Sándor Író Kör)tagjai lesznek, szlovákiai lakhellyel. Emellett bemutatjuk Soltész Béla: Inbox c. kötetét, ő Budapestről érkezik. Bélától hallhatunk a tavaly megjelent kötetéről, valamint Latin-Amerikai útjáról is.

 Kovács Zoltán

Egész nevén Kovács Zoltán. 1977-ben született, a nyitrai Mezőgazdasági Egyetemen tanult. Szabadidejében a pered.info-t szerkeszti.