Pered költségvetése. Nagy Richárd ellene szavazott, de miért? (videó)

Snímka obrazovky (9)

Az előző cikkben már szó volt a peredi költségvetésről, amelyet még márciusban hagyták jóvá. A költségvetés ismertetése 45 percig tartott. Ebből vágtam össze a legérdekesebb részeket.

Egyedüli képviselőként Nagy Richárd szavazott ellene. Döntésének oka, hogy nem hívták meg a pénzügyi bizottság ülésére. Nagy már a választások után, amikor a győztesek mindkét polgármester-jelöltet nem választották be egyetlen bizottságba sem, igényt tartott arra, hogy a bizottságon részt vegyen és ezt jegyzőkönyvbe vetette.

Bár a videóban látható, hogy Ricsire szinte egy emberként támadtak rá, de tetszik vagy nem, igaza volt. Az önkormányzat nem egy csoport homokozója, ahonnan, ha valaki nem tetszik, akkor kidobjuk. Ricsit nem kell szeretni; vannak személyek, akiknek régebb óta nem a kedvence, mint azok között, akikkel két éve még egy csapatban játszott. Végképp nem a könyvelő dolga eldönteni, hogy a képviselőnek (aki felette áll) mire van joga, és mikor kell meghívni. A testület egyenlő képviselőkből áll – ugyanolyan jogokkal és kötelezettségekkel. A demokratikus értékrendeket nem csak országos szinten kell betartani, hanem minden egyes községben is. Elég lett volna egy egyszerű bocsánatkérés, de a személyes ellentétek miatt ez sem sikerült. Ettől függetlenül Mozolival abban egyetértek, hogy amúgy több sebből vérző költségvetés elutasítására ennél komolyabb ok kell(ene).Kovács Zoltán

Egész nevén Kovács Zoltán. 1977-ben született, a nyitrai Mezőgazdasági Egyetemen tanult. Szabadidejében a pered.info-t szerkeszti.