“Pered nem csak szülőhelyünk,hanem egybeforrt sorsukkal”- Borsányi Gyula falunapi üzenete (videó)

imgen.jpg

Túl vagyunk a XX. falunapi ünnepi sorozaton. Pered egyik legfontosabb eseményévé nőtte ki magát. Tagadhatatlan, hogy sokat változott az elmúlt években, és ha minden igaz, idén a főterünk elköszönt attól az eseménytől, amely szinte az elkészülése óta vele egybeforrt, amely által nem csak egy kőből kirakott “placc” volt, hanem  funkciót kapott.

A falunapok  elsősorban a szórakozásról szól, de annak, akinek tényleg fontos a szülőföldje, kicsit másként is tekint rá. Egy nap, amely egyszerre visszapillantás a múltba és bizalom a jövőbe. Közösség vagyunk. 3700 ember közössége. Lehet, hogy  másként látjuk a világot, lehet sok mindenben eltérőek a nézetek, de ez így jó, így természetes,viszont egy valamit senki se vehet el tőlünk. Peredikek vagyunk. És ahogy szombat este többször elhangzott: HAJRÁ PERED!

A pered.info most is fontosnak érezte, hogy erről az eseményről online beszámoljon a facebook profilján. Elsősorban azzal a céllal, hogy a távolba szakad perediek velünk együtt ünnepeljenek. Ugyanakkor fontos, hogy az itt élő emberek arról is értesüljenek, hogy polgármester mit üzen a lakosoknak. Az alábbi beszéd a hivatalos megnyitó alatt hangzott el.Kovács Zoltán

Egész nevén Kovács Zoltán. 1977-ben született, a nyitrai Mezőgazdasági Egyetemen tanult. Szabadidejében a pered.info-t szerkeszti.