Látogatóban a Cheeky kids nyári táborban (videó)

IMG_1621

A szülők legnagyobb örömére Pereden nyári táborok régóta működnek. A legnagyobb természetesen a kultúrház szervezésében zajlik, de ezen felül is van egypár. Idén a Cheeky kids gyerektáborba látogattam el. Igazi szórakozásról lemaradtam, mert éppen ebédeltek, de megpróbálom átadni a tábor hangulatát.

IMG_1575 IMG_1587

Keszeg Cynthia és Szarka Xénia négy éve szerveznek táborokat. Ezen kicsit meg is lepődtem, nem gondoltam volna, hogy ilyen régóta csinálják. Mint köztudott, mindketten versenytáncosok voltak, majd miután befejezték, elkezdtek gyerekekkel foglalkozni. Először az egykori klubjukban, majd úgy döntöttek, hogy Pereden is megpróbálják. Lényegében ez a táncoktatás vezetett oda, hogy most a nyári gyerektáborról tudok beszámolni.

Természetszerűleg adott volt a kérdés, hiszen fiatal csajokról van szó, hogy nincs-e félelem bennük azzal kapcsolatban, hogy gyerekeket kell felügyelniük.  Ugyan számomra is világos volt, hogy ez a kérdés inkább formális, mert pár perc alatt átjött, hogy magabiztosan irányítanak, és a válaszukkal is megerősítették, hogy csak az első tábor előtt volt bennük félsz. Ezen felül az évek alatt kevésbé megengedőkké váltak és jobban tudnak bánni a gyerekekkel.

IMG_1438

A táborban 20 gyerek volt, akiknek egész napos foglalkozást nyújtottak. A gyerekek alsó tagozatosak, de Xénia elmondta, hogy az óvodás szülők részéről is jött megkeresés, ezért lehet, augusztusban összehoznak még egy tábort. A mostani táborban a lányok túlsúlya azonnal feltűnő, csak egy fiút látok, de láthatólag jól érzi magát. A táborvezetőktől meg is kérdeztem, hogy netán ő is táncos lenne? Elmondták, hogy fiúk is nyugodtan jöhettek, mert ez nem tánctábor, bár igaz, hogy táncolnak, de ezen felül másfajta elfoglaltságra is van lehetőség. Ügyességi versenyeket, kézműves foglalkozásokat tartanak, az utóbbit bizonyíthatom, mert a gyerekek műveit megcsodálhattam.  Az öt napos tábor alatt az egyik nap a Mustang ranchra is kilátogattak. Mindehhez hozzáfűzték, hogy a gyerekeket is megkérdezik arról, hogy mit szeretnének, és ahhoz igazítják a programot. Bár a tervek már a tábor kezdete előtt megvoltak, de sokszor improvizálnak, attól függően, hogy a gyerekeknek mihez van kedvük. De a tábor nem csak a játékról szólt, ugyanis játékos formában ismereteket is szerezhetnek.  Például Olaszországról tudhattak meg érdekes dolgokat. A gyerekek megismerhették,  mit esznek a csizmaalakú országban, milyen nyelven beszélnek és így tovább, végül mindenki lerajzolta a saját elképzelt Olaszországát, sőt kvíz is volt belőle.

De nézzük, hogy maguk a táborlakók miként vélekednek a táborról:Kovács Zoltán

Egész nevén Kovács Zoltán. 1977-ben született, a nyitrai Mezőgazdasági Egyetemen tanult. Szabadidejében a pered.info-t szerkeszti.