Törvénytelen a főellenőri posztra kiírt pályázat

Kontrolor SK1

Ma járt le az a határidő, ameddig a jelentkezők leadhatták a pályázataikat. Hivatalosan november 8-án kerülne sor a választásra. De mi a baj a peredi pályázattal, miért lehet megtámadni?

Elsősorban az, hogy lényegében ilyen feltételek mellett senkinek sincs esélye jelentkezni, és ez törvénytelen. Ilyen feltételeknek csak egyetlen célja van: a mostani főellenőr pozícióját bebetonozni. Fontos, mert 6 évre válasszák, így a megbízatási idejének nagyobb részét valószínűleg már az új polgármester mellett fogja tölteni.

Amikor megláttam a főellenőri pályázat feltételeit, nagyon elcsodálkoztam.  Mindjárt világos volt, hogy ez nem kóser. De nézzük, mi szerepel benne:

Kontrolor SK1

Ez pedig egyértelműen tilos. A fent említett 369/1990 önkormányzati törvény( ami minden képviselőnek és önkormányzati dolgozónak a bibliája kell, hogy legyen)  a következőt mondja: Kvalifikačným predpokladom na funkciu hlavného kontrolóra je ukončené minimálne úplné stredné vzdelanie.  Ettől Ennyi. Ettől többet követelni nem szabad. Ha nem lenne elég, meg is magyarázzák.

zakon-page-001

Ezt az értelmezést a legfelső bíróság is jóváhagyta. Nem tegnap, még 2010-ben. Ideje lesz megtanulni. A lényeg kiemelve.

1118_subor-page-001

1118_subor-page-002-1

 

1118_subor-page-003

Jól kezdődik  már a választása annak a személynek, akinek a törvényességre kellene felügyelnie…..

 

 

 Kovács Zoltán

Egész nevén Kovács Zoltán. 1977-ben született, a nyitrai Mezőgazdasági Egyetemen tanult. Szabadidejében a pered.info-t szerkeszti.