Újra Advent Pereden. De nem közösen.(Részletes program)

szorolap_v2-HU-page-001

Idén újra megvalósul az adventi műsorsorozat. Az első és egyben ünnepélyes gyertyagyújtásra november 27-én kerül sor. Pár napon belül kikerülnek a szórólapok is, bár azonnal feltűnt, hogy egy vasárnap hiányzik. Erről és a további programokról kérdeztem Malý Mónikát, a Campus elnökét.

Idén kevesebből gazdálkodtok. Biztos voltatok abban, hogy idén is megtartjátok?

Természetesnek vettük, hogy idén is megtartjuk, mert tavalyinak nagy sikere volt, és a lakosok várják. Idén ugyan jóval kisebb pénzösszeggel gazdálkodunk, bár egy energetikai cégtől kaptuk támogatást, viszont ez a tavalyihoz képest nagyságrenddel kisebb.  Szerintem mindez a programon nem érződik, hiszen minden vasárnap terveztünk műsort, ha nem is olyan nagyszabásút.  A harmadik vasárnapon idén is jótékonysági vásárt tartanak, de erről nincsenek pontos információim.

Amikor felkerestem a polgármestert, azonnal támogatta az elképzelésünket, és megadja ugyanazt a támogatást, mint tavaly.

Milyen változások lesznek, illetve a kisebb keret miatt van benned hiányérzet?

A legnagyobb változás, hogy a vásár alatt több elárusító lesz, sőt egy könyvesüzlet is eljön. Továbbra is kézműves termékeket fogunk kínálni és nem bóvlit. A frissítő sátornál is több mindent kínálunk. Az állatsimogató nagyobb lesz és a fából készült gyerekjátékok kiegészülnek egy kézzel hajtott körhintával.

Kisebb hiányérzet van bennem, mert persze nem lesznek akkora húzónevek, mint Kudlik, Szvorák vagy Schäffer Erzsébet, de a For You-t már tavaly is el akartuk hozni, ugyanakkor a rockszínháznak is nagyszerű az előadása. A vásár alatt gólyalábasok olyan műsort adnak elő, ami biztos izgalmas lesz az egész családnak. Felmerült, hogy este is lehetne előadás, de lemondtunk róla, mert ezen a napon inkább a gyerekekre koncentrálunk.

Bár már tavaly is érezhető volt a különcködés, de akkor még mindenki egy közös szórólapon szerepelt. Idén már a közös szórólap sincs.

Tavaly megfogalmaztuk, hogy szeretnénk összehozni egy közös rendezvényt, ahol a lehető legtöbb peredi szervezet együttműködik. Ezért is született meg tavaly a közös szórólap. Egyeztettünk róla, és azt hittem, meg is egyeztünk. Meglepődtünk, hogy a másik fél tervezett magának külön plakátot. Erről nekünk nem szóltak, és sokaknak feltűnt, hogy akkor ez mennyire közös esemény, ha egyiken mindenki rajta van, a másikon mi már nem szerepeltünk.

Idén is azzal indítottunk, hogy szeretnénk közös plakátot, de igazából már nem jutottunk el egy közös elképzeléshez. Sajnálom, hogy így alakult.

szorolap_v2-HU-page-002 (1)Kovács Zoltán

Egész nevén Kovács Zoltán. 1977-ben született, a nyitrai Mezőgazdasági Egyetemen tanult. Szabadidejében a pered.info-t szerkeszti.