Benzinkút nem lesz a faluközpontban, de akkor mi?

20170912 SK-page-001

Tegnap többször meghallgattam, hogy az embereket félrevezettem, merthogy nem benzinkútról volt szó, különben is, lényegében az egész elképzelés alig volt több egy ötlettől, ők semmit nem akartak eladni.  Kimondottan szórakoztató volt, amikor az egyik képviselő kijelentette, hogy ő ugyan nem volt a szeptemberi gyűlésen, de a lakosok „sajnos félre voltak tájékoztatva“. Meg kell hagyni, hogy régi szép időkben jobb védelmi stratégiával készültek.

Idézet a szeptemberi cikkből:

„A testület egyhangúan támogatta a töltőállomás felépítésének a szándékát, illetve az önkormányzati telkek esetleges eladását. Ennek fejében viszont a befektetőnek változtatni kell a terveken. A benzinkút mögött egy épületet kell felhúznia, majd az új tervekkel a kérvényét újra beterjeszti a testület elé.“

Esetleges, szándék- a szövegértelmezést alapiskolában kell elsajátítani, de ha valaki nem akarja megérteni, nem is fogja.

Viszont a testület határozatában sokkal világosabb a megfogalmazás:

20170912 SK-page-001

Ideje volna eldönteni, hogy akkor a testület mit akar. Ez a terület kell vagy sem a falunak? Eladja valakinek, bárkinek vagy senkinek? Kiírja végre a nyilvános versenytárgyalás feltételeit, vagy nem? Ha igen, akkor végül is mikor: egy hónap, egy év? Visszavonja a határozatot?

Eddig ez egy totális kommunikációs káosz. És nem az én részemről.Kovács Zoltán

Egész nevén Kovács Zoltán. 1977-ben született, a nyitrai Mezőgazdasági Egyetemen tanult. Szabadidejében a pered.info-t szerkeszti.